Informatie | Waterschade

Water-/Vochtschade

Een ongeluk zit in een klein hoekje en daar valt je dierbare iPhone in de wasbak, in bad, of in de wc. Of er valt een drankje overheen, je wordt gevangen door een hevige regenbui of je vergeet je telefoon simpelweg uit je kleding te halen voordat je deze in de wasmachine gooit.

Waterschades zijn veelvoorkomend; ons dringend advies om in geval van water- of anderszins vochtschade, het apparaat direct uit te zetten, zoveel mogelijk maar niet overmatig te drogen en zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Wij kunnen de iPhone dan demonteren, de batterij loskoppelen en in een speciale vochtvreter laten drogen, waarna wij de iPhone zo goed mogelijk schoonmaken om corrosie te voorkomen.

Helaas komen nog veel schadegevallen binnen waarbij de betreffende klant te lang heeft gewacht, omdat de iPhone na eigen droogwerk waarschijnlijk nog werkte. Dit is in veel gevallen ook zo, maar het vocht dringt toch door en zal gaan corroderen wat binnen de minuscule verbindingen op het moederbord uiteindelijk voor kortsluiting kan zorgen met alle dan vaak onoplosbare problemen van dien.

Nogmaals ons dringend advies: direct het apparaat uitzetten, zo goed mogelijk maar niet overmatig drogen en zo snel mogelijk contact met ons opnemen zodat wij verdere schade zullen proberen te voorkomen.

Op reparaties in geval van waterschade kunnen wij helaas geen garantie geven. Ook vallen deze werkzaamheden door arbeidsintensiviteit en materiaalverbruik niet onder het No Cure, No Pay-beleid.